Placeholder

Recept voor kaasfondue met geroosterde wintergroenten

Zin in een gezellige vrijdagavond? Nodig wat vriendinnen uit en zet deze heerlijke kaasfondue op tafel. Succes gegarandeerd!

Zin in een gezellige vrijdagavond? Nodig wat vriendinnen uit en zet deze heerlijke kaasfondue op tafel. Succes gegarandeerd!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje

  • 500 g krieltjes in de schil
  • 1 kleine knolselderij, geschild
  • 300 g winterwortel, geschild en in plakken
  • 3 rode uien, gepeld en in vrij dikke parten
  • 4 el olijfolie
  • Voor de kaasfondue:
  • 300 ml witte wijn
  • 2 el maïzena
  • 600 g belegen kaas, grof geraspt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Extra: vuurvaste kaasfonduepan, fonduevorken, rechaud met waxinelichtje

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de krieltjes in een pan met water en zout 3-4 minuten voor.
  3. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  4. Snijd de knolselderij in dikke plakken.
  5. Snijd de plakken in grove stukken.
  6. Verdeel de aardappels, knolselderij, wortel en ui over een bakplaat of schep ze in een ruime braadslee.
  7. Meng er de olie door en strooi er zout en peper over.
  8. Rooster de groenten in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
  9. Schep de groenten zo nu en dan om.
  10. Roer voor de kaasfondue in een kommetje 2 eetlepels van de wijn door de maïzena.
  11. Breng in een fonduepan de rest van de wijn aan de kook.
  12. Zet het vuur laag, voeg de geraspte kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.
  13. Meng er het maïzenapapje door en blijf roeren tot de fondue dikker begint te worden.
  14. Meng er de knoflook door.
  15. Breng op smaak met versgemalen peper.
  16. Zet de fonduepan op een rechaud op tafel.
  17. Leg de geroosterde groenten op een schaal en dip ze in de fondue.

Tip: Het kan nog makkelijker. Vervang de kaasfondue in dit recept door 1 pak Zwitserse kaasfondue uit een pak (800 g) en bereid de fondue volgens de aanwijzingen.

Bereidingstijd: 25-30 minuten, plus 30-35 minuten oventijd.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.