Recept voor chocolade-oreo taart
25 september 2013
Dit is ongetwijfeld een van de betere combinaties: oreo’s en chocolade samen in een taart!
Dit is ongetwijfeld een van de betere combinaties: oreo’s en chocolade samen in een taart!
Recept voor 8-10 personen
Boodschappenlijstje:
- 200 ml slagroom
- 125 gram suiker
- 300 gram melkchocolade
- 160 gram oreo’s + een paar voor het serveren
- 250 gram monchou
- 250 gram mascarpone
- 60 gram boter
Aan de slag!
- Smelt de boter in een kommetje in de magnetron.
- Vermaal de koekjes in een keukenmachine of doe de koekjes in een zakje in een theedoek en rol met de deegroller over de koekjes totdat je koekkruimels hebt.
- Meng vervolgens de koekkruimels met de gesmolten boter en schep dit vervolgens in een ingevette springvorm of een springvorm met bakpapier.
- Duw met een lepel de koekkruimels aan totdat de hele bodem bedekt is.
- Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
- Meng in een kom de slagroom met suiker, mascarpone en monchou totdat een redelijk egaal “beslag” is.
- Er mogen nog wel wat kleine klontjes in zitten.
- Voeg vervolgens de chocolade toe en meng alles goed door elkaar.
- Giet het chocoladebeslag over de koekjesbodem en strijk het glad.
- Zet de taart vervolgens voor minimaal 6 uur in de koelkast.
- Als de taart goed hard is geworden, verkruimel je nog een paar oreo’s over de bovenkant om het helemaal af te maken.
Tip: De taart is ontzettend machtig! Deel de taart dus vooral met veel mensen, want aan een klein puntje heb je al genoeg!
Bereidingstijd: 20 min. + min. 6 uur in de koelkast
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl