Placeholder

Recept voor kruidensalade met Oost-Indische kers

Oost-Indische kers groeit bijna overal heel gemakkelijk. Plant de zaadjes in het voorjaar en in de zomer heb je prachtige bloemen in je tuin. En in je sla! Wist je dat je de bladeren ook kunt eten? Die zijn heerlijk pittig van smaak.

Oost-Indische kers groeit bijna overal heel gemakkelijk. Plant de zaadjes in het voorjaar en in de zomer heb je prachtige bloemen in je tuin. En in je sla! Wist je dat je de bladeren ook kunt eten? Die zijn heerlijk pittig van smaak.

Voor- of bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 75 g veldsla
  • 15 g basilicum
  • 15 g kervel
  • 15 g kleine bladeren van de Oost-Indische kers
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 16 Kaapse bosviooltjes
  • 12 bloemen van de Oost-Indische kers

Aan de slag

  1. Was de sla en kruiden goed en droog ze in een sladroger.
  2. Meng in een kom de olijfolie met de azijn.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Meng de veldsla, basilicumblaadjes, kervel en bladeren van de Oost-Indische kers voorzichtig door de dressing.
  5. Verdeel de salade over borden.
  6. Strooi er de pijnboompitten over en leg er de bloemen op.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.