Aardappels uit de oven omhuld met een rozemarijn-kaaslaagje
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Een bijgerecht die gegarandeerd in de smaak valt.
Een bijgerecht die gegarandeerd in de smaak valt.
Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
750 g vastkokende aardappels
2 el olijfolie
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
75 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
4 ongepelde tenen knoflook
Extra: bakpapier
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 225°C * Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in stukken van ca. 4 cm * Kook de aardappels in een pan met water 3 minuten voor * Giet ze af en laat ze even uitdampen * Bekleed een bakplaat met bakpapier * Verdeel er de aardappels over * Meng er dan de olijfolie, rozemarijn en Parmezaanse kaas door – zorg dat de aardappels goed met de kaas zijn bedekt * Leg de tenen knoflook ertussen * Schuif de aardappels in de oven en bak ze in ca. 30 minuten gaar, goudbruin en knapperig – keer ze halverwege een keer om * Knijp aan tafel de gepofte knoflooktenen over de aardappels uit * Lekker bij gebakken biefstuk of een karbonade.
Bereidingstijd: 10 minuten, plus 30 minuten oventijd.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof, Ikea en Zara home.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten