Recept voor aardappelsalade met garnalen
20 maart 2012
Aardappelsalade vet? Niet als je hem op deze manier klaarmaakt.
Aardappelsalade vet? Niet als je hem op deze manier klaarmaakt.
Mager hoofdgerecht voor 1 persoon
Boodschappenlijstje:
- 200 g aardappels, geschild en in blokjes
- 2 el yoghurtmayonaise
- 2 el magere yoghurt of kwark
- 1 el tomatentapenade
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100 g roze garnalen
- 50 g veldsla
Aan de slag!
- Kook de blokjes aardappel in een pan met een laag water en wat zout in ca. 10 minuten gaar.
- Roer intussen in een kommetje de mayonaise met de yoghurt of kwark en tomatentapenade door elkaar.
- Giet de aardappels af.
- Schep in een schaal de aardappels, bosui, paprika, garnalen en het mayonaisemengsel voorzichtig door elkaar.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Leg de veldsla op een schaaltje en schep er de aardappelsalade op.
Ongeveer 350 kca.
Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.