Recept voor aardbeien met azijn
4 september 2012
Heerlijk om de feestweken vanavond mee in te luiden!
Heerlijk om de feestweken vanavond mee in te luiden!
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 100 ml versgeperst sinaasappelsap
- 25 ml balsamicoazijn
- 75 g suiker
- 2 el amandelschaafsel
- 250 g mascarpone
- 250 g aardbeien, gehalveerd
Aan de slag!
- Breng voor de saus in een pannetje het sinaasappelsap met de azijn, de suiker en 75 ml water aan de kook.
- Laat het geheel op matig vuur ca. 8 minuten inkoken tot een stroperige saus.
- Laat de saus een beetje of helemaal afkoelen.
- Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel licht goudbruin.
- Verdeel de mascarpone over vier borden en leg er de aardbeien op.
- Schenk er de balsamicosaus over.
- Garneer met het amandelschaafsel.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk, m.m.v. Nijhof, Studio bazar.