Recept voor aardbeien met witte chocoladeroom
7 september 2012
Een heerlijke variatie op aardbeien met slagroom!
Een heerlijke variatie op aardbeien met slagroom!
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 100 g witte chocolade, in stukjes
- 250 ml slagroom
- 500 g aardbeien, kroontjes verwijderd
- cacaopoeder om te bestrooien
Aan de slag!
- Smelt de chocolade samen met 50 ml slagroom al roerend in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain marie).
- Haal de kom van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen.
- Klop de rest van de slagroom intussen stijf en spatel het chocolademengsel erdoor.
- Verdeel de aardbeien over vier kommen of coupes en schep de room erover.
- Strooi er cacaopoeder over.
Bereidingstijd: 10-15 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styliste: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowksi.