Recept voor aardbeienkwarktaart met een vleugje amandel
4 augustus 2011
Krijg je visite? Verras ze eens met een zelfgemaakte taart. Wat zul je trots op jezelf zijn als je je gasten ziet smullen…!
Krijg je visite? Verras ze eens met een zelfgemaakte taart. Wat zul je trots op jezelf zijn als je je gasten ziet smullen…!
Taart, 10 punten.
Boodschappenlijstje:
- 200 g amandelbiscuits (almond cookies)
- 75 g boter, gesmolten
- 10 blaadjes gelatine
- geraspte schil en sap van 1 (biologische) sinaasappel
- 500 g volle kwark
- 200 g suiker
- 250 ml slagroom
- 500 g aardbeien, kroontjes verwijderd en in partjes
- 1 el amandelschaafsel
Extra nodig: keukenmachine, springvorm (24 cm doorsnee) ingevet.
Aan de slag!
- Maal in een keukenmachine de koekjes tot kruimels.
- Meng er de gesmolten boter door.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en duw de kruimels goed aan.
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Verwarm in een pannetje op laag vuur het sinaasappelsap met 2 eetlepels water.
- Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend in het sap op.
- Laat de oplossing iets afkoelen.
- Meng in een kom de kwark met de suiker en het sinaasappelraspsel.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf.
- Roer de gelatine geleidelijk door het kwarkmengsel.
- Spatel er de slagroom door.
- Schenk het kwarkmengsel in de vorm.
- Laat de taart 2-3 uur in de koelkast opstijven.
- Pureer in de keukenmachine de helft van de aardbeien met de poedersuiker tot een gladde saus.
- Schenk de aardbeiensaus over de taart en verdeel de rest van de aardbeien erover.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en strooi over de taart.
Bereidingstijd: 25 minuten, plus opstijven.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styliste: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowksi.