Placeholder

Recept voor amandel-citroenmeringue

Fris en tegelijkertijd zoet; je proeft het allebei in de amandel-citroenmeringue. Niemand die hier niet van geniet als toetje.

Fris en tegelijkertijd zoet; je proeft het allebei in de amandel-citroenmeringue. Niemand die hier niet van geniet als toetje.

Nagerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 40 g blanke amandelen
  • 2 eiwitten
  • 125 g suiker
  • 1 tl witte azijn
  • 1 tl maïzena
  • 1 citroen
  • 2 dl slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • takje munt om te garneren

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 125°C.
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  3. Rooster de amandelen in een droge koekenpan iets bruin.
  4. Bewaar voor de garnering 8 amandelen, hak de rest fijn.
  5. Klop de eiwitten stijf.
  6. Voeg er beetje bij beetje 100 g van de suiker aan toe.
  7. Schep er de maïzena, azijn en gehakte amandelen door.
  8. Doe het eiwitschuim in een spuitzak met een mondje met een grote opening.
  9. Maak 4 cirkels van ca. 10 cm doorsnede op het bakpapier.
  10. Spuit hierop langs de rand van de cirkel een ring eiwitmengsel zodat je een soort schaaltjes hebt.
  11. Bak ze in de oven in ca. 1 1/2 uur tot ze droog zijn.
  12. Laat ze buiten de oven verder afkoelen.
  13. Rasp intussen de schil van de citroen en pers hem uit.
  14. Klop de slagroom met de rest van de suiker en de slagroomversteviger stijf.
  15. Roer het citroensap en de rasp erdoor.
  16. Schep het mengsel vlak voor het serveren in de schuimschaaltjes.
  17. Garneer met de munt en de amandelen.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx