Recept voor amandelbroodjes met poedersuiker
5 september 2012
Zin in iets anders bij de lunch of de koffie? Dan is dit recept voor amandelbroodjes precies wat je zoekt!
Zin in iets anders bij de lunch of de koffie? Dan is dit recept voor amandelbroodjes precies wat je zoekt!
Hapje.
Boodschappenlijstje:
- 100 g blanke amandelen
- 100 g poedersuiker
- 1 ei, losgeklopt
- geraspte schil van 1 citroen (alleen het geel)
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 2 el amandelschaafsel
- poedersuiker om te bestrooien.
Extra: keukenmachine, bakpapier.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maal de amandelen in de keukenmachine tot poeder.
- Meng de amandelen met de poedersuiker, de helft van het losgeklopte ei en het citroenraspsel.
- Schep op een helft van de plakjes bladerdeeg een flinke eetlepel van het amandelmengsel.
- Vouw de plakjes deeg schuin over de vulling heen dicht, zodat je driehoekjes krijgt.
- Bestrijk de randen met wat water en druk ze goed dicht met de tanden van een vork.
- Leg de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er het amandelschaafsel over.
- Bak de broodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Haal ze uit de oven en laat ze tot lauwwarm afkoelen.
- Bestrooi ze met poedersuiker.
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 15-20 minuten bakken.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Petrowski.