Recept voor appel-mangochutney met steranijs
7 april 2012
Appel-mangochutney met steranijs. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken eendenborstfilet, maar ook bij een kaasplankje na het eten.
Appel-mangochutney met steranijs. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken eendenborstfilet, maar ook bij een kaasplankje na het eten.
Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 mango (ca. 400 g)
- 400 g appels
- 2 uien, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
- 2 stuks steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1/2 tl gemalen geelwortel (koenjit)
- 200 ml witte-wijnazijn
- 200 g kristalsuiker
Extra: schone jampotjes met deksel.
Aan de slag!
- Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Doe de mango met appel, ui, knoflook, gember, steranijs, kaneel en geelwortel samen met de witte-wijnazijn in een pan met dikke bodem.
- Breng aan de kook en laat 40 minuten op laag vuur koken; roer af en toe.
- Voeg suiker toe en laat de chutney ca. 5 minuten tot jamdikte inkoken.
- Breng de chutney op smaak met zout en versgemalen peper.
- Schep de chutney in de potjes, doe ze dicht en laat ze omgekeerd op een theedoek afkoelen.
Chutney blijft ongeopend ca. 1 maand goed.
Bereidingstijd: 60 minuten, inclusief het koken.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bij de dames, Ikea, Nijhof, Studio bazar.