
Appel-peer crumble met steranijs
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Appel-peer crumble met steranijs voor 4 personen.
Appel-peer crumble met steranijs voor 4 personen.
Nagerecht.
Boodschappenlijstje:
250 g appels
250 g stevige peren
5 stuks steranijs
100 g bloem
50 g suiker
75 g koude boter, in blokjes
Extra: vijzel, 4 eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet.
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C * Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes * Maal in een vijzel 1 steranijs fijn * Meng de blokjes fruit met de fijngemalen steranijs * Verdeel het fruit over de ovenschaaltjes en leg in elk schaaltje een hele steranijs * Meng de bloem met de suiker in een kom * Kneed met je vingers de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat * Verdeel het kruimeldeeg over de schaaltjes * Bak de toetjes 25-30 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin * Lekker met vanille-ijs of geklopte slagroom.
Bereidingstijd: 10-15 minuten, plus 25-30 minuten bakken.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bij de dames, Ikea, Nijhof, Studio bazar.
Meer van Vriendin