Recept voor aubergine salade met tomaat, olijven, kappertjes en rozijnen
29 maart 2012
Dit gezonde voor- of bijgerecht is supergezond en staat in een handomdraai op tafel.
Dit gezonde voor- of bijgerecht is supergezond en staat in een handomdraai op tafel.
Voor- of bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 5 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 3 stengels bleekselderij met groen, in boogjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 12 grote groene olijven zonder pit
- 40 g rozijnen
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- 1 el rode-wijnazijn
- 1 grote aubergine, in blokjes
Aan de slag!
- Verhit 1 el olijfolie in een ruime (hapjes)pan en bak de ui ca. 3 minuten.
- Voeg de knoflook en bleekselderij (bewaar het selderijgroen) toe en bak ze 2 minuten al omscheppend mee.
- Voeg de tomatenblokjes, olijven, rozijnen, kappertjes en azijn toe en schep alles goed om.
- Laat de saus op matig vuur ca. 10 minuten zonder deksel sudderen.
- Verhit intussen in een ruime koekenpan de rest van de olie en bak de blokjes aubergine op hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom goudbruin.
- Schep de blokjes aubergine bij de tomatensaus en laat nog ca. 4 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Dien warm of op kamertemperatuur op.
- Strooi het selderijgroen erover.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Ikea. Studio bazar. Zie inhoudsopgave voor Waar te koop.