Recept voor avocadosalade met spekjes en een tomaten-knoflookdressing
5 april 2012
Deze heerlijke salade heb je in een mum van tijd bereid. Heel gezond, en je kunt de spekreepjes natuurlijk eventueel vervangen door een vegetarische variant.
Deze heerlijke salade heb je in een mum van tijd bereid. Heel gezond, en je kunt de spekreepjes natuurlijk eventueel vervangen door een vegetarische variant.
Lunch- of voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 125 g magere spekreepjes
- 2 kropjes little gem
- 2 rijpe avocado’s
- 75 g rucola
Voor de dressing:
- 2 (pruim)tomaten
- 1 teen knoflook
- 5 el olijfolie
- 1 el rode-wijnazijn
Extra: staafmixer.
Aan de slag!
- Maak eerst de dressing.
- Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze 30 seconden onder in een kom met kokend heet water tot de velletjes loslaten.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Pureer met een staafmixer de tomaten met knoflook.
- Meng geleidelijk de olie en azijn erdoor tot een dikke dressing ontstaat.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de spekjes in een droge pan op matig vuur tot ze knapperig zijn.
- Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Haal de blaadjes van de kropjes little gem los.
- Was en droog de blaadjes.
- Halveer de avocado’s en verwijder voorzichtig de pitten.
- Schil de avocadohelften, maar zorg dat het vruchtvlees intact blijft.
- Verdeel de blaadjes sla en rucola over borden en leg op elk bord een hele avocadohelft.
- Schenk de tomatendressing over de avocado’s en sla.
- Verdeel er de spekjes over.
Lekker met stevig witbrood.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Ikea, Klevering, Nijhof en Studio bazar.