‘Slordige lasagna’ met spinazie, ricotta en citroen
4 augustus 2011
Makkelijke lasagna met seizoensgroente spinazie. Lekker én gezond!
Makkelijke lasagna met seizoensgroente spinazie. Lekker én gezond!
Vegetarisch hoofdgerecht, 3-4 personen.
Boodschappenlijstje:
1 pak diepvries bladspinazie deelblokjes (450g)
1 pak lasagne (250 g)
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 bakje ricotta (250 g)
geraspte schil van 1 (biologische) citroen
8 zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en fijngesneden
75 g grof geraspte parmezaanse kaas
Aan de slag!
* Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing * Breek de lasagnevellen in grove stukken en kook ze in een grote pan met water en wat zout, in 8-10 minuten beetgaar * Verhit intussen de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten * Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee * Voeg ook de spinazie, ricotta, citroenrasp en tomaatjes toe en roer alles goed * Breng op smaak met zout en peper * Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht * Schep de pasta door de saus en verdun eventueel met wat kookvocht * Strooi de parmezaan erover en serveer meteen *
Lekker met een tomatensalade.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof en Studio bazar.