Placeholder

Recept voor bananen-chocoladecakejes

Leuk om samen met de kids te maken.

Leuk om samen met de kids te maken.

Voor 12 cakejes.

Boodschappenlijstje:

  • 50 g pure chocolade
  • 2 grote rijpe bananen
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 125 g suiker
  • 3 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel

Extra:

  • 1 muffinblik met 12 uitsparingen,
  • 12 papieren cakevormpjes.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  2. Verdeel de papieren vormpjes over de uitsparingen in het muffinblik.
  3. Hak de chocolade fijn.
  4. Prak de bananen fijn of pureer ze met een staafmixer.
  5. Klop in een kom de boter met de suiker romig.
  6. Klop er één voor één de eieren door.
  7. Meng er de bananenpuree, de gehakte chocolade en het meel door en roer tot je een mooi beslag hebt.
  8. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  9. Bak de cakejes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  10. Laat de cakejes afkoelen.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.