Recept voor bananen-chocoladecakejes
6 mei 2012
Leuk om samen met de kids te maken.
Leuk om samen met de kids te maken.
Voor 12 cakejes.
Boodschappenlijstje:
- 50 g pure chocolade
- 2 grote rijpe bananen
- 125 g boter op kamertemperatuur
- 125 g suiker
- 3 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
Extra:
- 1 muffinblik met 12 uitsparingen,
- 12 papieren cakevormpjes.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Verdeel de papieren vormpjes over de uitsparingen in het muffinblik.
- Hak de chocolade fijn.
- Prak de bananen fijn of pureer ze met een staafmixer.
- Klop in een kom de boter met de suiker romig.
- Klop er één voor één de eieren door.
- Meng er de bananenpuree, de gehakte chocolade en het meel door en roer tot je een mooi beslag hebt.
- Verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak de cakejes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cakejes afkoelen.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.