Recept voor bananenbeignets met kokos
10 augustus 2012
Waan je op een bounty-eiland met dit heerlijke nagerecht! Het smaakt lekker tropisch door de kokossmaak. Serveer het met vruchtenijs om het nog lekkerder te maken.
Waan je op een bounty-eiland met dit heerlijke nagerecht! Het smaakt lekker tropisch door de kokossmaak. Serveer het met vruchtenijs om het nog lekkerder te maken.
Nagerecht voor vier personen.
Boodschappenlijstje:
- 100 g bloem
- 0,5 tl bakpoeder
- 1 ei
- 150 ml koude melk
- 4 rijpe bananen
- 6 el gemalen gedroogde kokos
- 4 bollen tropisch vruchtenijs (bijv mango) om erbij te serveren
- poedersuiker om te bestrooien.
Extra: frituurpan.
Aan de slag!
- Verhit de frituurpan tot 175ºC.
- Klop in een kom de bloem met het bakpoeder, het ei en de melk tot een beslag.
- Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.
- Snijd ze vervolgens in stukken van ca. 6 cm.
- Strooi de gemalen kokos op een bord en wentel er de stukken banaan door.
- Doop ze vervolgens door het beslag en frituur ze in porties in 2-3 minuten goudbruin.
- Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Leg ze op borden en bestrooi ze met poedersuiker.
- Serveer de bananenbeignets warm met een bol ijs.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.