Bananenbrood
4 augustus 2011
Dit tropische bananenbrood houdt het midden tussen brood en cake. Ideaal als je nog overrijpe bananen hebt liggen.
Dit tropische bananenbrood houdt het midden tussen brood en cake. Ideaal als je nog overrijpe bananen hebt liggen.
Lunchgerecht voor 4-6 personen.
Boodschappenlijstje:
- 3 rijpe bananen
- 150 g zachte boter
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl kaneel• bloem om te bestuiven
- Belangrijk: cakeblik van 10 x 25 cm, mixer, staafmixer (eventueel).
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Vet het cakeblik in met boter en bestuif het blik dun met bloem.
- Prak de bananen fijn of pureer ze met een staafmixer.
- Klop in een kom de boter met de suiker luchtig.
- Voeg de eieren één voor één toe.
- Meng er de bananen, de kaneel en het meel luchtig door.
- Schep het beslag in de vorm.
- Bak het bananenbrood in de oven in ca. 1 uur gaar.
- Laat het brood afkoelen.
- Snijd het in plakken.
TIP: Lekker met geklopte slagroom.
Recepten: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.