Placeholder

Recept voor bananenmousse onder een laagje theegelei

Bananenmousse is een lekker en luchtig toetje dat je niet snel zult vergeten. Ideaal om van te voren al klaar te maken!

Bananenmousse is een lekker en luchtig toetje dat je niet snel zult vergeten. Ideaal om van te voren al klaar te maken!

Nagerecht voor 4 personen.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten, plus ca. anderhalf uur opstijven.

 

Boodschappenlijstje:

Voor de mousse: 

  • 2 rijpe bananen
  • sap van 1 kleine citroen
  • 60 g suiker
  • 200 ml slagroom

Voor de theegelei:

  • 1 zakje kaneel- of specerijenthee
  • 40 g suiker
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 4 verse toefjes munt
  • evt. kaneelstengels of -koekjes om erbij te serveren

Extra:

  • staafmixer
  • mixer
  • 4 kleine glazen (inhoud ca. 150 ml)

Aan de slag!

  1. Maak eerst de mousse. Pel de bananen en pureer het vruchtvlees met een staafmixer.
  2. Meng het citroensap en de suiker erdoorheen.
  3. Klop de slagroom met de mixer in een kom stijf.
  4. Schep de slagroom door het bananenmengsel.
  5. Verdeel de mousse over vier glazen – vul ze net niet helemaal tot de rand. Strijk de bovenkanten glad en laat de mousse minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven.
  6. Breng intussen 150 ml water in een pannetje aan de kook voor de theegelei.
  7. Haal de pan van het vuur, hang het theezakje in het water en laat ca. 3 minuten trekken.
  8. Verwijder het theezakje en meng de suiker erdoorheen.
  9. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, knijp ze uit en roer ze door de thee. Laat de thee afkoelen.
  10. Schep de theegelei met een lepel voorzichtig op de mousse, maak een laagje van ca. 1 cm. Laat de mousse en gelei in de koelkast nog minimaal 1 uur opstijven.
  11. Garneer elk glaasje mousse met een toefje munt en serveer eventueel met een kaneelkoekje.

Onder redactie van: Merijn van den Boom. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.