Placeholder

Recept voor biefstuk in sinaasappelmarinade

Geen zin in een zware maaltijd? Dit recept bevat slechts 195 kcal. per persoon! Daarnaast is het eenvoudig en supersnel te bereiden.

Geen zin in een zware maaltijd? Dit recept bevat slechts 195 kcal. per persoon! Daarnaast is het eenvoudig en supersnel te bereiden.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 sinaasappel
  • 2 el oestersaus
  • 2 tl roze peperkorrels
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 4 biefstukjes (à ca. 100 g)
  • 1 kleine rode ui

Aan de slag!

  1. Pers de sinaasappel uit en roer het sap met de oestersaus tot marinade. 
  2. Stamp de peperkorrels in de vijzel grof of plet ze met de achterkant van een bolle lepel.
  3. Doe de helft van de korrels bij de marinade.
  4. Stamp het sesamzaad in de vijzel fijn of plet ze met de achterkant van een bolle lepel en roer door de marinade.
  5. Leg de biefstukjes op een schaal en schenk de marinade erover.
  6. Laat ze minimaal 1 uur in de koelkast intrekken en keer ze af en toe.
  7. Pel de ui en snijd hem in flinterdunne ringen.
  8. Neem de biefstukjes uit de marinade en rooster ze in ca. 3 tot 5 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen roze; keer de biefstukjes halverwege.
  9. Bestrooi ze met uienringen en de rest van de peperkorrels.

Lekker met wat rucola.

Calorieën: 195 per persoon.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam m.m.v. Tessa Harte. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst