Recept voor bosvruchtensoep met kaneelroom
28 augustus 2012
Deze dieprode soep met fruit uit de diepvries is zo gemaakt. Ingevroren fruit kun je bij goed gesorteerde supermarkten krijgen.
Deze dieprode soep met fruit uit de diepvries is zo gemaakt. Ingevroren fruit kun je bij goed gesorteerde supermarkten krijgen.
Nagerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g gemengde bosvruchten (diepvries), ontdooid
- 1 dl droge witte wijn
- 70 g witte basterdsuiker
- 125 ml slagroom
- 0,5 tl kaneel
Aan de slag!
- Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine de bosvruchten samen met de wijn en 50 gram suiker.
- Laat de soep in de koelkast ijskoud worden.
- Klop in een kom de slagroom met de rest van de suiker stijf en meng er de kaneel door.
- Schenk de soep in diepe borden.
- Schep in het midden van elk bord een dotje kaneelroom.
- Strooi er nog wat kaneel over.
TIP: De soep is ook lekker met gemengd zomerfruit uit de diepvries.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk