Placeholder

Brabantse worstenbroodjes

Een pittig worstenbroodje gaat er tijdens het feesten altijd wel in!

Een pittig worstenbroodje gaat er tijdens het feesten altijd wel in!

Voor 12 stuks.

Boodschappenlijstje:

  • 1 pak mix voor witbrood (500 g)
  • 25 g boter
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • een mespunt nootmuskaat
  • een mespunt gemalen koriander (ketoembar)
  • een mespunt cayennepeper
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • mosterd om erbij te serveren

Handig: bakpapier.

Aan de slag!

  1. Bereid het deeg met de boter volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het rijzen.
  2. Meng in een kom het gehakt met de nootmuskaat, koriander, cayennepeper, 1 theelepel zout en wat peper.
  3. Maak van het gehakt 12 lange worstjes.
  4. Verdeel het deeg in 12 langwerpige lapjes die iets langer dan de worstjes zijn.
  5. Leg de gehaktworstjes er in het midden op, vouw het deeg eroverheen dicht en druk de naden goed aan.
  6. Leg de worstenbroodjes met de naden naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog ca. 30 minuten onder een theedoek narijzen.
  7. Verwarm intussen de oven voor op 225ºC.
  8. Bestrijk de bovenkanten van de broodjes met eidooier en bak ze in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  9. Serveer ze met mosterd.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk.