Recept voor broodje kikkererwtenpuree
16 april 2012
Een lekker vegetarisch lunchgerecht.
Een lekker vegetarisch lunchgerecht.
Lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
- 10 sprieten bieslook
- Halve tl gemalen komijn
- 2 el sesam (of olijf) olie
- Citroensap
- 1 rode paprika
- 4 kampioentjes
- Handje rucola
Aan de slag!
- Stamp of prak de kikkererwten tot een fijne puree (kan ook in een keukenmachine).
- Knip de bieslook erboven in stukjes en meng er de sesam en/ of olijf olie en komijn door.
- Verdun de puree eventueel met 1 à 2 el water.
- Breng de puree op smaak met 1 à 2 el citroensap, zout en (cayenne) peper.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
- Snijd de broodjes doormidden en rooster de helften onder de grill of in de broodrooster.
- Beleg de onderste helften van de warme broodjes met de kikkererwtenpuree.
- Verdeel de paprika en rucola erover en zet de bovenste helften erop.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx