Placeholder

Recept voor broodje kikkererwtenpuree

Een lekker vegetarisch lunchgerecht.

Een lekker vegetarisch lunchgerecht.

Lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
  • 10 sprieten bieslook
  • Halve tl gemalen komijn
  • 2 el sesam (of olijf) olie
  • Citroensap
  • 1 rode paprika
  • 4 kampioentjes
  • Handje rucola

Aan de slag!

  1. Stamp of prak de kikkererwten tot een fijne puree (kan ook in een keukenmachine).
  2. Knip de bieslook erboven in stukjes en meng er de sesam en/ of olijf olie en komijn door.
  3. Verdun de puree eventueel met 1 à 2 el water.
  4. Breng de puree op smaak met 1 à 2 el citroensap, zout en (cayenne) peper.
  5. Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
  6. Snijd de broodjes doormidden en rooster de helften onder de grill of in de broodrooster.
  7. Beleg de onderste helften van de warme broodjes met de kikkererwtenpuree.
  8. Verdeel de paprika en rucola erover en zet de bovenste helften erop.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx