Recept voor bruschetta met geroosterde venkel en rauwe ham
18 september 2012
Hou jij ook zo van een lekker hapje bij de borrel of en origineel voorgerechtje? Bruschetta’s zijn makkelijk te maken, smaken heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren. En zo’n schaal met verschillende broodjes staat ook nog eens hartstikke gezellig op tafel.
Hou jij ook zo van een lekker hapje bij de borrel of en origineel voorgerechtje? Bruschetta’s zijn makkelijk te maken, smaken heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren. En zo’n schaal met verschillende broodjes staat ook nog eens hartstikke gezellig op tafel.
Voor 4 grote of 8 kleine bruschetta's
Boodschappenlijstje:
Bruschetta:
- 4 dikke sneden vloerbrood of groot ciabattabrood
- 2 el extra vièrge olijfolie
- 2 teentjes knoflook
Beleg:
- 1 kleine venkel
- 1 el olie
- (zee)zout
- zwarte peper
- 4 plakken rauwe ham
Aan de slag!
Bruschetta:
- Rooster het brood in de broodrooster of in een met olijfolie bestreken grilpan (zo krijg je mooie streepjes op je brood) of onder de grill aan beide kanten bruin.
- Pel intussen de knoflooktenen en halveer ze.
- Bestrijk het geroosterd brood met de gehalveerde knoflooktenen en besprenkel ze met olijfolie.
- Zowel warm als koud smaken de sneetjes verrukkelijk!
Beleg:
- Maak 1 kleine venkel schoon en snijd deze in heel dunne plakken.
- Verhit 1 el olie in een (grill)pan en rooster de plakken aan beide kanten goudbruin.
- Bestrooi ze met (zee)zout en zwarte peper.
- Neem de venkel uit de pan en bak 4 plakken rauwe ham in dezelfde pan knapperig bruin.
- Verdeel de plakken venkel over de sneetjes brood en verkruimel de rauwe ham grof erboven.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.