Placeholder

Recept voor bruschetta met makreelsalade

Houd jij ook zo van een lekker hapje bij de borrel of en origineel voorgerechtje? Bruschetta’s zijn makkelijk te maken, smaken heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren. En zo’n schaal met verschillende broodjes staat ook nog eens hartstikke gezellig op tafel.

Houd jij ook zo van een lekker hapje bij de borrel of en origineel voorgerechtje? Bruschetta’s zijn makkelijk te maken, smaken heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren. En zo’n schaal met verschillende broodjes staat ook nog eens hartstikke gezellig op tafel.

Voor 4 grote of 8 kleine bruschetta's

Boodschappenlijstje:

  • 4 dikke sneden vloerbrood of groot ciabattabrood
  • 2 el extra vièrge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

Makreelsalade:

  • 1 schoongemaakte, gerookte makreel
  • 2 el fijngehakte munt
  • 2 el gehakte kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl citroenrasp
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen

Aan de slag!

Bruschetta:

  1. Rooster het brood in de broodrooster of in een met olijfolie bestreken grilpan (zo krijg je mooie streepjes op je brood) of onder de grill aan beide kanten bruin.
  2. Pel intussen de knoflooktenen en halveer ze. 
  3. Bestrijk het geroosterd brood met de gehalveerde knoflooktenen en besprenkel ze met olijfolie.
  4. Zowel warm als koud smaken de sneetjes verrukkelijk!

Makreelsalade:

  1. Snijd een schoongemaakte gerookte makreel in stukjes.
  2. Maak een mengsel van 2 el fijngehakte munt, 2 el gehakte kappertjes, 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 tl citroenrasp, 2 el citroensap en 4 el olijfolie.
  3. Schep de makreel door het mengsel en breng het op smaak met zout en chilipoeder.
  4. Verdeel de salade over de sneetjes brood.
  5. Snijd van een citroen 8 heel dunne plakjes en leg ze op de vis.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.