Placeholder

Recept voor bruschetta met tomatensalade

Houd jij ook zo van een lekker hapje bij de borrel of en origineel voorgerechtje? Bruschetta’s zijn makkelijk te maken, smaken heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren. En zo’n schaal met verschillende broodjes staat ook nog eens hartstikke gezellig op tafel.

Houd jij ook zo van een lekker hapje bij de borrel of en origineel voorgerechtje? Bruschetta’s zijn makkelijk te maken, smaken heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren. En zo’n schaal met verschillende broodjes staat ook nog eens hartstikke gezellig op tafel.

Voor 4 grote of 8 kleine bruschetta's

Boodschappenlijstje:
De bruschetta:

  • 4 dikke sneden vloerbrood of groot ciabattabrood
  • 2 el extra vièrge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

De tomatensalade:

  • 4 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 el fijngehakte bascilicumzout, peper

Aan de slag!
Bruschetta:

  1. Rooster het brood in de broodrooster of in een met olijfolie bestreken grilpan (zo krijg je mooie streepjes op je brood) of onder de grill aan beide kanten bruin.
  2. Pel intussen de knoflooktenen en halveer ze.
  3. Bestrijk het geroosterd brood met de gehalveerde knoflooktenen en besprenkel ze met olijfolie.
  4. Zowel warm als koud smaken de sneetjes verrukkelijk!

Tomatensalade:

  1. Kruis 4 tomaten in en dompel ze ca. 10 seconden in kokend water.
  2. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Meng de blokjes met 1 fijngehakt sjalotje en 1el fijngeknipte basilicum.
  4. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel het tomatenmengsel over de sneetjes brood.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.