Recept voor calzone met salami en groenten
27 maart 2012
Deze pizza is rijkelijk gevuld met courgette, paprika, salami en kaas.
Deze pizza is rijkelijk gevuld met courgette, paprika, salami en kaas.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 0,5 blik tomatenblokjes (à 400 g)
- 100 g salami, in reepjes
- 1 tl oregano
- 0,5 pak mix voor pizzabodem (à 450 g)
- 1 bol mozzarella, in plakjes
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 225ºC.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan en fruit de ui een minuut.
- Voeg de blokjes paprika en courgette toe en roerbak het geheel ca. 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Meng er de tomatenblokjes, salami en oregano door en laat de saus nog 4-5 minuten zacht pruttelen tot het meeste vocht is verdampt.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Bereid het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verdeel het in twee gelijke ballen en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ronde lappen van ca. 25 cm doorsnee.
- Leg de lappen deeg op een ingevette bakplaat en schep het groentemengsel op een helft van de cirkels.
- Verdeel er de plakjes mozzarella over.
- Klap het deeg over de vulling en druk de deegranden met een vork goed dicht.
- Bestuif de bovenkanten met wat bloem en bak de pizza’s ca. 20 minuten in de oven.
Recept: Tal Maes Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Isabelle van der Horst