Recept voor cappuccino van courgette met paling
19 september 2012
Als traktatie op een feestje of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.
Als traktatie op een feestje of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.
Voor 4 espressokopjes
Boodschappenlijstje:
- 1 sjalotje
- 1 courgette ca. 250 g
- 1 el olie
- 1 groentebouillontablet
- 3 dl melk
- 50 g paling
- 4 kopjes van ca. 75 cl
Aan de slag!
- Pel het sjalotje en snipper het piepfijn.
- Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes.
- Fruit de sjalot zachtjes ca. 1 minuut in de olie, voeg de courgette toe en bak deze een minuutje mee.
- Schenk de melk bij de courgette en verkruimel het bouillontablet erboven fijn.
- Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes ca. 10 minuten koken.
- Snijd intussen de paling in flinterdunne reepjes en verdeel deze over de kopjes.
- Pureer de soep met de staafmixer en klop door tot een schuimige cappuccino.
- Schenk de cappuccino in de kopjes.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.