Placeholder

Recept voor cappuccino van courgette met paling

Als traktatie op een feestje of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.

Als traktatie op een feestje of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.

Voor 4 espressokopjes

Boodschappenlijstje:

  • 1 sjalotje
  • 1 courgette ca. 250 g
  • 1 el olie
  • 1 groentebouillontablet
  • 3 dl melk
  • 50 g paling
  • 4 kopjes van ca. 75 cl

Aan de slag!

  1. Pel het sjalotje en snipper het piepfijn.
  2. Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes.
  3. Fruit de sjalot zachtjes ca. 1 minuut in de olie, voeg de courgette toe en bak deze een minuutje mee.
  4. Schenk de melk bij de courgette en verkruimel het bouillontablet erboven fijn.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes ca. 10 minuten koken.
  6. Snijd intussen de paling in flinterdunne reepjes en verdeel deze over de kopjes.
  7. Pureer de soep met de staafmixer en klop door tot een schuimige cappuccino.
  8. Schenk de cappuccino in de kopjes.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.