Placeholder

Recept voor Cappuccinomousse

De maaltijd vanavond afsluiten met iets ontzettend lekkers? Dat kan! Met deze verrukkelijke Cappuccinomousse.

De maaltijd vanavond afsluiten met iets ontzettend lekkers? Dat kan! Met deze verrukkelijke Cappuccinomousse.

Nagerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 eidooier
  • 4 el suiker
  • 150 ml hete espresso
  • evt. een scheutje amandellikeur
  • 50 g pure chocolade
  • 375 ml slagroom
  • cacaopoeder of kaneel, om te bestrooien

Aan de slag!

  1. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
  2. Klop de eidooier en 3 el suiker in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain marie) tot het mengsel romig en bleekgeel is.
  3. Knijp de gelatine uit en los op in de hete espresso.
  4. Roer de espresso en eventueel de likeur door het eimengsel.
  5. Laat even staan.
  6. Smelt de chocolade eveneens au bain marie en roer door het eimengsel.
  7. Klop 250 ml slagroom lobbig en spatel die door het mengsel. Schenk de mousse in koffiekopjes en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
  8. Klop de rest van de slagroom met 1 el suiker stijf en schep vlak voor het opdienen op de mousse.
  9. Strooi er wat cacaopoeder of kaneel over en dien op.

Bereidingstijd: ca. 1 uur en 15 minuten, inclusief opstijven.

Recepten: Femke de Winter.  Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. Ikea, Nijhof, Studio Bazar