Placeholder

Recept voor chocolade-gemberkoekjes

Een heerlijke combinatie van chocolade en gember vind je terug in deze koekjes. Ook leuk om met de kinderen samen te maken!

Een heerlijke combinatie van chocolade en gember vind je terug in deze koekjes. Ook leuk om met de kinderen samen te maken!

Voor ca. 26 stuks

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 250 g bloem
  • 150 g suiker
  • 150 g koude boter
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 3 gemberbolletjes
  • 50 g pure chocolade
  • 1 eigeel

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Houd 1 el bloem achter en zeef de rest met de suiker boven een kom.
  3. Houd 1 el boter achter en snijd de rest met twee messen in kleine stukjes door het bloemmengsel.
  4. Voeg het gemberpoeder toe.
  5. Snijd de gemberbolletjes heel fijn en hak de chocolade in kleine stukjes.
  6. Voeg de chocolade en gember toe aan het bloemmengsel en maak van het geheel een soepel deeg.
  7. Strooi de rest van de bloem op het aanrecht en rol het deeg tot een worst van ca. 3 cm doorsnede.
  8. Rol het deeg in folie en leg het ca. 1 uur in de koelkast.
  9. Snijd de rol in plakjes van ca. 0.5 cm dik. Vet met de rest van de boter een bakblik in en leg de plakjes erop.
  10. Klop het eigeel los en bestrijk de plakjes ermee.
  11. Bak ze in het midden van de oven in 10 à 15 minuten goudbruin en gaar.

Tip: je kunt ook 1 tl gembersiroop gebruiken in plaats van de gemberpoeder.

Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.