Recept voor citroengrasspiesjes met tofu
21 september 2012
Citroengrasspiesjes zijn ideaal als vegetarisch alternatief bij de borrel. Een pittig hapje, maar toch fris door het citroengras. Laat je verrassen door een smaaksensatie in je mond.
Citroengrasspiesjes zijn ideaal als vegetarisch alternatief bij de borrel. Een pittig hapje, maar toch fris door het citroengras. Laat je verrassen door een smaaksensatie in je mond.
Voor 8 borrelhapjes
Boodschappenlijstje:
- 1 blok tofu naturel, uitgelekt
- 4 stengels citroengras (sereh)
- 2 el sojasaus
- 2 el citroensap
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 0,5 tl sambal
- 2 el olie
- 5 takjes koriander, fijngehakt
Aan de slag!
- Snijd het blok tofu in 24 blokjes van ca. 1,5 centimeter.
- Snijd de stengels citroengras over de lengte doormidden, zodat je 8 spiesjes hebt.
- Rijg aan elke spies 3 blokjes tofu.
- Leg de spiesjes in een schaal.
- Meng in een kommetje de sojasaus met het citroensap, de knoflook en de sambal.
- Schep de saus over de blokjes tahoe; zorg dat de blokjes rondom met het sausje bedekt zijn.
- Laat de spiesjes ca. 10 minuten in de marinade liggen.
- Verhit in een grote koekenpan de olie en bak de spiesjes rondom in 3-4 minuten, tot ze iets donkerder zien.
- Leg de spiesjes op een schaal en strooi er de koriander over.
- Geef er eventueel nog extra sambal bij.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk