Placeholder

Citroentaart met granaatappel

Friszuur met een spannende ‘bite’ door de garanaatappelpitjes.

Friszuur met een spannende ‘bite’ door de garanaatappelpitjes.

Taart voor 8 personen.

Boodschappenlijstje

Voor de bodem:

• 250 g bloem

• 75 g suiker

• 125 g koude boter, in blokjes

• 1 el koekkruiden

• 1-2 el koude melk

Voor de vulling:

• 4 eieren

• 150 g suiker

• geraspte schil (alleen het geel) van 1 biologische citroen

• 150 ml citroensap

• 200 ml slagroom

• 100 g granaatappelpitten, om te garneren

Extra: keukenmachine; ingevette lage ronde taartvorm (doorsnee 26 cm).

Aan de slag!

* Meng in een keukenmachine de bloem, suiker, boter en koekkruiden tot fijn kruim * Voeg de melk toe en laat de machine kort draaien tot je een vast deeg hebt * Kneed het tot een bal en snijd het in dunne plakken * Beleg de taartbodem met het deeg * Druk goed aan zodat bodem en rand ermee zijn bedekt * Dek de bodem af met plasticfolie en zet minimaal 30 minuten in de vriezer (zo zakken de zijkanten tijdens het blindbakken niet in) * Verwarm de oven voor op 175°C * Verwijder folie en zet de taartvorm direct vanuit de vriezer in de oven * Bak de bodem ca. 15 minuten * Meng intussen in een schenkkan de eieren met de suiker, het citroenraspsel en -sap en de slagroom * Klop goed door * Schenk het mengsel in de taartbodem terwijl de bodem in de oven staat * Bak ca. 25 minuten tot de vulling is gestold, maar in het midden nog een beetje zacht is * Haal uit de oven en laat afkoelen * Strooi er de granaatappelpitten over *

Bereidingstijd: ca. 20 minuten, plus 30 minuten vriezen en ca. 25 minuten bakken.

Idee: Met een ronde taartvorm met uitneembare bodem krijg je deze taart goed en mooi uit zijn vorm.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.  Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Nijhof, Studio Bazar, Ikea.