Recept voor cocktail met garnalen, avocado, komkommer en basilicummayonaise
8 september 2012
Dit recept maakt van de Hollandse garnalen iets heel speciaals!
Dit recept maakt van de Hollandse garnalen iets heel speciaals!
Voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 200 g Hollandse garnalen
- 1 rijpe avocado, geschild en in blokjes
- een halve komkommer, geschild en in kleine blokjes
- 2 el citroensap
- versgemalen peper
- 6 el yoghurtmayonaise
- 3 el fijngesneden basilicum, plus extra voor de garnering
Aan de slag!
- Meng in een kom de garnalen met de avocado, komkommer en 1 eetlepel citroensap.
- Maal er peper uit de molen over.
- Klop in een kommetje mayonaise met de basilicum en rest van het citroensap door elkaar.
- Verdeel het garnalenmengsel over vier kommetjes of glazen.
- Schep er de basilicummayo op.
- Garneer met blaadjes basilicum.
Serveer met toast of lekker brood.
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof woonwarenhuis, Zara-home.