Placeholder

Recept voor cocktail met garnalen, avocado, komkommer en basilicummayonaise

Dit recept maakt van de Hollandse garnalen iets heel speciaals!

Dit recept maakt van de Hollandse garnalen iets heel speciaals!

 

Voorgerecht voor 4 personen.

 

Boodschappenlijstje:

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 1 rijpe avocado, geschild en in blokjes
  • een halve komkommer, geschild en in kleine blokjes
  • 2 el citroensap
  • versgemalen peper
  • 6 el yoghurtmayonaise
  • 3 el fijngesneden basilicum, plus extra voor de garnering

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de garnalen met de avocado, komkommer en 1 eetlepel citroensap.
  2. Maal er peper uit de molen over.
  3. Klop in een kommetje mayonaise met de basilicum en rest van het citroensap door elkaar.
  4. Verdeel het garnalenmengsel over vier kommetjes of glazen.
  5. Schep er de basilicummayo op.
  6. Garneer met blaadjes basilicum.

Serveer met toast of lekker brood.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

 

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof woonwarenhuis, Zara-home.