Recept voor cookies ’n cream-ijs
12 september 2012
Maak met dit recept heerlijk ijs met de beroemde Oreo-koekjes!
Maak met dit recept heerlijk ijs met de beroemde Oreo-koekjes!
Voor 4-6 personen
Boodschappenlijstje:
- 3 dl melk
- 2 dl slagroom
- 1 vanillestokje, opengesneden en merg eruit geschraapt (niet weggooien)
- 100 g fijne kristalsuiker
- 5 eidooiers
- 1 pak Oreo-koekjes (176 gram), in vrij grote brokken verkruimeld
- 4-6 oubliehoorns (ijshoorntjes, kant-en-klaar)
Extra: mixer, ijsmachine (eventueel), ijslepel.
Aan de slag!
- Verwarm in een pannetje de melk met de slagroom, het vanillestokje, het vanillemerg en 50 gram suiker.
- Breng het mengsel aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en laat het geheel 10 minuten trekken.
- Verwijder het vanillestokje.
- Klop de eidooiers met de rest van de suiker in een kom, met een mixer tot een dikke bleekgele crème.
- Schenk de melk, beetje bij beetje en kloppend, door de eidooiers.
- Schenk alles weer terug in de pan en verwarm het al roerend op laag vuur, tot het mengsel dikker wordt en op de achterkant van een lepel blijft hangen.
- Laat het afkoelen.
- Draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs.
- Schep de verkruimelde koekjes door het ijsmengsel en laat het ijs in een diepvriesdoos, in de vriezer verder opstijven. Een andere optie is om het mengsel direct in een diepvriesdoos te scheppen en de koekjes er na na 30 minuten door te mengen.
- Laat het ijs in de vriezer in ongeveer 4 uur bevriezen, maar roer het elke 30 minuten door, om de ijskristallen te breken.
- Schep bolletjes ijs in de oubliehoorns en de ijsjes zijn klaar om te serveren.
Recepten: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorovic.