Recept voor crostini met tonijn-avocadomousse en cacao
6 november 2012
Deze crostini heeft een subtiele bittere smaak door de cacao. Zowel de mousse als broodjes kun je goed van te voren al voorbereiden.
Deze crostini heeft een subtiele bittere smaak door de cacao. Zowel de mousse als broodjes kun je goed van te voren al voorbereiden.
Borrelhapje, 12 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 1 rijpe avocado
- 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
- 2 el citroensap
- 12 sneetjes stokbrood
- 0,5 doosje rucolacressolijfolie, om te besprenkelencacao, om te bestrooien
- Extra nodig: staafmixer of keukenmachine
Aan de slag!
- Verwarm de ovengrill voor.
- Pel de avocado en verwijder de pit.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de avocado samen met de tonijn en het citroensap.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie en rooster ze onder de grill aan beide kanten goudbruin.
- Laat ze afkoelen en schep er de avocado-tonijnmousse op.
- Strooi op elke crostini een beetje cacao en verdeel er de rucolacress over.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk