Placeholder

Recept voor dessert met warm fruit en amarettikoekjes

Als je dit dessert proeft, vergeet je even dat het buiten regent en koud is. Warme bosvruchten gecombineerd met amarettikoekjes en kwark, eet smakelijk!

Als je dit dessert proeft, vergeet je even dat het buiten regent en koud is. Warme bosvruchten gecombineerd met amarettikoekjes en kwark, eet smakelijk!

Nagerecht voor 1 persoon.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 100 g gemengde bosvruchten (diepvries)
  • 1 el kristalsuiker
  • eventueel 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 40 g amarettikoekjes
  • 150 ml vanillekwark

Aan de slag!

  1. Verwarm de bevroren vruchten samen met de suiker en eventueel de likeur in een pannetje tot het fruit ontdooid en zacht is.
  2. Verkruimel de amarettikoekjes (eventueel met behulp van een deegroller).
  3. Schep de helft van het warme fruit en het sap in een glazen schaaltje of coupe.
  4. Verdeel er de helft van het koekkruim over en schep er de helft van de kwark over.
  5. Maak op dezelfde manier nog een laag.
  6. Eet meteen op.

Tip: In plaats van amarettikoekjes kun je ook andere knapperige koek gebruiken, zoals bastognekoeken of speculaas.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: &klevering-zuid, Nijhof en Studio bazar.