Recept voor Dukkah (specerijenmengsel)
2 juni 2012
De Egyptenaren dippen graag brood met olijfolie in dit geroosterde specerijenmengsel. Er zijn tal van varianten, maar een onmisbaar ingrediënt is sesamzaad.
De Egyptenaren dippen graag brood met olijfolie in dit geroosterde specerijenmengsel. Er zijn tal van varianten, maar een onmisbaar ingrediënt is sesamzaad.
Hapje voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 el sesamzaad
- 2 el hazelnoten, grof gehakt
- 2 el heel korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 2 tl grof zeezout
- versgemalen zwarte peper
- Turks brood en olijfolie om erbij te serveren
Aan de slag!
- Rooster het sesamzaad, de hazelnoten, het korianderzaad en het komijnzaad afzonderlijk van elkaar in een droge koekenpan.
- Stamp de zaadjes en hazelnoten samen in een vijzel fijn, maar wrijf het geheel niet tot een pasta.
- Meng er het zeezout en de peper door.
- Dip stukken brood eerst in wat olijfolie en vervolgens in de dukkah.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.