Recept voor een geurige, droge kruidendip voor olijfolie en brood of rauwkost
4 augustus 2011
Een zelfgemaakte dipsaus smaakt altijd nét iets beter dan een kant-en-klare variant. Probeer daarom eens deze saus: lekker, gezond en eenvoudig te bereiden!
Een zelfgemaakte dipsaus smaakt altijd nét iets beter dan een kant-en-klare variant. Probeer daarom eens deze saus: lekker, gezond en eenvoudig te bereiden!
Borrelhapje.
Boodschappenlijstje:
- 3 el sesamzaad
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zeezoutvlokken
- versgemalen zwarte peper
- 75 ml olijfolie
Voor erbij: Turks brood, worteltjes, repen paprika, rauwe bloemkoolroosjes, radijsjes.
Aan de slag!
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan licht goudbruin en schep in een kommetje.
- Rooster vervolgens heel kort de komijn, koriander en paprikapoeder samen in de pan tot de geuren vrijkomen.
- Schep de specerijen bij het sesamzaad.
- Laat afkoelen, meng er het zout door en maal er wat peper boven.
- Zet de dip samen met een kommetje olijfolie op tafel.
- Dip brood en groenten eerst in de olijfolie en vervolgens in de sesam-zoutdip.
Het zoutmengsel is ook heerlijk op een gekookt of gebakken eitje!