Recept voor frambozen-parfait met perziksaus
15 mei 2013
Heerlijke frambozen-parfait met perziksaus. En je hoeft niet te wachten tot het seizoen is aangebroken, want dit gerecht is verrukkelijk met diepvriesframbozen.
Heerlijke frambozen-parfait met perziksaus. En je hoeft niet te wachten tot het seizoen is aangebroken, want dit gerecht is verrukkelijk met diepvriesframbozen.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 400 g diepvries frambozen
- 4 eieren
- 100 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 ml slagroom
- 1 sinaasappel
- 8 perzikhelften op siroop
Aan de slag!
- Laat de helft van de frambozen ontdooien en prak ze fijn.
- Splits de eieren.
- Hang en vuurvaste kom boven een pan met kokend water.
- Klop hierin de eidooiers met 75 g van de suiker schuimig en dik.
- Haal de kom uit de pan.
- Klop het eiwit met de rest van de suiker en vanillesuiker stijf en spatel het door het dooiermengsel.
- Klop de slagroom stijf en spatel het met de geprakte frambozen door het eimengsel.
- Doe het geheel over in een diepvries bestendige bak en laat bij voorkeur 1 nacht opstijven.
- Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit.
- Snijd de perzikhelften in kwarten en doe ze met de siroop uit het blik in de pan.
- Doe het sinaasappelsap en de rasp erbij en laat het geheel op laag vuur onafgedekt ca. 15 minuten stoven.
- Laat de perziken in de siroop afkoelen.
- Haal voor het serveren de rest van de frambozen uit de vriezer en schep ze door de perziksaus.
- Schep op elk bord een plak van de parfait, schep de perzik en frambozen er met wat van de siroop omheen.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx