Placeholder

Recept voor frambozenijslolly’s

Laat iedereen smullen van deze zelfgemaakte ijslolly’s.

Laat iedereen smullen van deze zelfgemaakte ijslolly’s.

Voor 10 ijslolly’s.

Boodschappenlijstje:

  • 3 dl melk
  • 2 dl slagroom
  • 1 vanillestokje, opengesneden en merg eruit geschraapt (niet weggooien)
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 5 eidooiers
  • 300 g frambozen, vers of bevroren (maar wel ontdooid)
  • Extra: mixer, zeef, 10 ijslollyvormen.

Aan de slag!

  1. Verwarm in een pannetje de melk met de slagroom, het vanillestokje, het vanillemerg en 50 gram suiker.
  2. Breng het mengsel aan de kook.
  3. Haal de pan van het vuur en laat het geheel 10 minuten trekken.
  4. Verwijder het vanillestokje.
  5. Klop de eidooiers met de rest van de suiker in een kom, met een mixer tot een dikke bleekgele crème.
  6. Schenk de melk, beetje bij beetje en kloppend, door de eidooiers.
  7. Schenk alles weer terug in de pan en verwarm het al roerend op laag vuur, tot het mengsel dikker wordt en op de achterkant van een lepel blijft hangen.
  8. Laat het afkoelen.
  9. Wrijf de frambozen door een zeef en roer het frambozensap door het ijsmengsel.
  10. Giet het mengsel in de ijslollyvormen en laat ze in de vriezer in ca. 4 uur bevriezen.
  11. Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de onderkant van de vormen kort in heet water.
  12. Trek voorzichtig aan het stokje om de ijslolly’s uit de vormen te halen.

 

Recepten: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorovic.