Recept voor frisse aardappelsalade
25 april 2012
Deze salade kun je goed van te voren (laten) maken. Hij past heel goed bij de zachte smaak van blanquette de veau (romige kalfsragout).
Deze salade kun je goed van te voren (laten) maken. Hij past heel goed bij de zachte smaak van blanquette de veau (romige kalfsragout).
Bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 450 g voorgegaarde krielaardappels
- 200 g tuinbonen (vers of diepvries)
- 6 el olijfolie
- 2 el citroensapblaadjes van
- 4 takjes munt, gescheurdeen halve krop ijsbergsla, in dunne repen
Aan de slag!
- Kook in een pan met water en wat zout de krieltjes samen met de tuinbonen in 6-8 minuten gaar.
- Giet ze af en schep ze in een schaal.
- Klop in een kom de olie met het citroensap door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Meng er vlak voor het opdienen de reepjes munt en ijsbergsla door.
TIP: Verwijder bij de tuinbonen eventueel het buitenste grijze vliesje, zodat de boontjes minder bitter smaken.
Lekker met kalfsragout: Naar het recept
Recepten: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.