Placeholder

Recept voor frisse pasta met kip, doperwtjes, ricotta en basilicum

Met deze frisse pasta haal je het zomerse gevoel in huis, en dat binnen een halfuurtje!

Met deze frisse pasta haal je het zomerse gevoel in huis, en dat binnen een halfuurtje!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijst:

  • 400 g kipfilet, in dunne reepjes
  • geraspte schil (alleen het geel) en sap van 1 biologische citroen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 400 g penne
  • 200 g doperwten (diepvries of koelvers)
  • 1 el olijfolie
  • 250 g ricotta (Italiaanse kaas)
  • een flinke hand basilicumblaadjes, in dunne reepjes 
  • geraspte grana padano of parmezaanse kaas, om te bestrooien.

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de reepjes kip met het citroensap en de knoflook.
  2. Laat minimaal 5 minuten marineren.
  3. Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar;
  4. voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de doperwten toe.
  5. Verhit intussen in een koekenpan de olie en bak de reepjes kip in ca. 4 minuten gaar en rondom goudbruin.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Giet de pasta en doperwten af en meng ze in een voorverwarmde schaal met de kipfilet.
  8. Schep er de ricotta, het citroenrasp en de basilicum door.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Strooi er de geraspte kaas over en serveer.
  11. Lekker met een tomaten-komkommersalade.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. www.kiprecepten.nl, Nijhof, Studio bazar en Zara home.