Placeholder

Recept voor gebraden rosbief met chimichurrisaus

Dit heerlijke hoofdgerecht van gebraden rosbief met chimichurrisaus is eenvoudig en snel te bereiden.

Dit heerlijke hoofdgerecht van gebraden rosbief met chimichurrisaus is eenvoudig en snel te bereiden.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 50 g boter of margarine
  • 800 g rosbief
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 groene peper
  • 1 dl olijfolie
  • 1/2 dl (witte wijn)azijn
  • 15 g peterselie
  • (zee)zout
  • (versgemalen) witte peper

Aan de slag!

  1. Verhit de boter en bak de rosbief rondom bruin.
  2. Zet het vuur laag en laat de rosbief in ca. 20 minuten van buiten bruin en van binnen rosé worden.
  3. Pel intussen de ui en de knoflook en snijd ze in piepkleine stukjes.
  4. Was de tomaat en peper en snijd ze in kleine stukjes.
  5. Vermeng de olie met de azijn en schep er de ui, knoflook, tomaat en peper door.
  6. Knip de peterselie erboven fijn en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  7. Snijd de rosbief in dunne plakken en verdeel deze over 4 borden.
  8. Schep de saus over het vlees. Lekker met gekookte aardappeltjes en sugar snaps.

Tip: ook lekker met gegrilde steaks of ribeye.

Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.