Recept voor gefrituurde salieblaadjes
17 september 2012
Met dit recept heb jij binnen een kwartier een heerlijk hapje op tafel staan van gefrituurde salieblaadjes!
Met dit recept heb jij binnen een kwartier een heerlijk hapje op tafel staan van gefrituurde salieblaadjes!
Hapje voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 eieren
- 3 el bloem
- 100 ml koude melk
- 24 mooie salieblaadjes
- olijfolie om te frituren
- versgemalen peper
Aan de slag!
- Klop de eieren met wat zout en peper in een kom los.
- Meng er de bloem en de melk door.
- Verhit een flinke laag olie in een kleine koekenpan (ongeveer 0,5 cm diep).
- Haal de salieblaadjes door het beslag en frituur ze met enkele blaadjes tegelijk kort in de hete olie.
- Haal ze uit de olie als ze licht goudbruin zijn.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi de blaadjes met versgemalen peper en serveer meteen.
Bereidingstijd: 10-15 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.