Recept voor gegrild brood met snelle, verse jam
4 augustus 2011
Maak zelf jam van het rode zomerfruit dat in de winkel nu volop verkrijgbaar is. Smeer dat op een gegrild broodje met creamcheese en je hebt een superlekker ontbijtje!
Maak zelf jam van het rode zomerfruit dat in de winkel nu volop verkrijgbaar is. Smeer dat op een gegrild broodje met creamcheese en je hebt een superlekker ontbijtje!
Ontbijt voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 250 g zoete rijpe aardbeien
- 125 g frambozen
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el kristalsuiker
- geraspte schil van een halve (biologische) sinaasappel (alleen het oranje)
- 4 sneetjes briochebrood (zoet witbrood, onder meer verkrijgbaar bij goed gesorteerde bakkers en Albert Heijn)
- 1 pakje cream cheese naturel (bijvoorbeeld Philadelphia of Mon Chou)
Extra: grillpan, jampot met deksel.
Aan de slag!
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Prak de aardbeien samen met de frambozen in een platte schaal met een pureestamper of vork fijn.
- Meng er de vanillesuiker, suiker en sinaasappelrasp door.
- Schep de verse jam in een pot met deksel.
- Rooster de sneetjes briochebrood in een grillpan (of broodrooster) aan beide kanten lichtbruin.
- Serveer de sneetjes brood warm met de verse jam en cream cheese.
- Ook lekker met bagels of luxe witte broodjes.
- Heb je jam over? Je kunt ’m afgesloten in de koelkast nog ongeveer twee dagen bewaren.
Bereidingstijd: ca. 10-15 minuten.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désiree van Dijk.