Recept voor gegrild fruit met rum
20 augustus 2012
Warm gegrild tropisch fruit is heerlijk. De geflambeerde rum maakt het toetje extra spectaculair.
Warm gegrild tropisch fruit is heerlijk. De geflambeerde rum maakt het toetje extra spectaculair.
Nagerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 mango
- 1 ananas
- 4 bollen vanille-ijs
- 2 el gemalen kokos
- 3-4 el witte of bruine rum
Aan de slag!
- Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken
- Maak de ananas schoon, snijd het vruchtvlees in plakken en snijd de kern eruit
- Verwarm een grillpan of -plaat voor
- Leg er de plakken mango en ananas op en gril het fruit ca. 1 minuut per kant
- Verdeel het warme fruit over borden, schep er de bollen ijs naast en strooi er de gemalen kokos over
- Verwarm de rum heel kort in een steelpannetje
- Schenk de rum in een soeplepel
- Steek de rum met een aansteker aan en schenk de brandende drank aan tafel over het gegrilde fruit.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk