Placeholder

Recept voor gegrilde kip met basilicum-koriandersalsa

Met deze heerlijk kip geserveerd met salsa is jouw diner hoe dan ook geslaagd!

Met deze heerlijk kip geserveerd met salsa is jouw diner hoe dan ook geslaagd!

Hoofdgerecht voor vier personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 4 kipfilets
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • een handje verse basilicum, fijngehakt
  • een handje verse koriander, fijngehakt

Extra: plasticfolie.

Aan de slag!

  1. Leg de kipfilets tussen 2 stukken plasticfolie en sla ze met behulp van een deegroller iets platter.
  2. Wrijf ze in met de komijn en knoflook, leg ze in een schaal en schenk er 1 eetlepel olijfolie en de helft van het citroensap bij.
  3. Laat de kip marineren terwijl je de salsa maakt.
  4. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  5. Schil de komkommer en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  6. Verwijder bij de paprika de steel en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  7. Meng in een schaal de tomaten, komkommer, paprika, basilicum en koriander.
  8. Meng er de rest van de olie en het citroensap door.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Verwarm een grillpan tot zeer heet en gril de kipfilets in ca. 8 minuten goudbruin en gaar.

Serveer met de salsa. Lekker met warme zachte tortillas.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk.
Bereiding: Goran Todorovic.