Gegrilde omelet met broccoli, kaas en zongedroogde tomaatjes
4 augustus 2011
Gegrilde omelet met broccoli, kaas en zongedroogde tomaatjes, lekker makkelijk en snel klaar!
Gegrilde omelet met broccoli, kaas en zongedroogde tomaatjes, lekker makkelijk en snel klaar!
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
- 5 eieren
- 100 g geraspte gruyère
- 4 zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
- handje basilicum, in dunne reepjes
- 1 el olijfolie
- 2 bosuitjes, in ringen
Aan de slag!
- Verwarm de ovengrill voor.
- Kook de roosjes broccoli in een pan met ruim water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar.
- Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Klop in een kom de eieren met 75 g kaas, de tomaatjes en de helft van de basilicum door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en fruit de bosuitjes 1-2 minuten.
- Schep de broccoli in de pan en schenk er het eimengsel over.
- Bak de omelet 3-4 minuten op matig vuur tot de randen stevig beginnen te worden, maar de bovenkant nog niet gaar is.
- Strooi de rest van de gruyère over de omelet en schuif de pan vlak onder de grill in de oven.
- Gril de omelet ca. 2 minuten tot de bovenkant goudbruin en gaar is.
- Haal de pan uit de oven.
- Snijd de frittata in punten en serveer met een salade en bruin stokbrood.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.