Recept voor gehaktspiesen met abrikozen en amandelen
6 juni 2012
Lekker fris en een beetje exotisch.
Lekker fris en een beetje exotisch.
Hoofdgerecht voor vier personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g runder- of lamsgehakt
- 1 klein ei
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 6 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
- 50 g blanke amandelen
- 2 tl gemalen komijn (djinten)
- 1 tl gemalen gember (djahé)
- 1 el olijfolie
- 150 g Griekse of Turkse yoghurt
- 2 el fijngehakte verse munt
Extra nodig: keukenmachine.
Aan de slag!
- Verwarm de ovengrill voor.
- Maal in een keukenmachine het gehakt met het ei, de knoflook, abrikozen, amandelen, komijn en gember fijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vorm van het gehakt 8 dunne worstjes en rijg ze aan spiesen.
- Bestrijk de spiesen met olie en leg ze op een rekje vlak onder de ovengrill.
- Gril ze in ca. 10 minuten gaar en rondom bruin.
- Keer de spiesen regelmatig.
- Meng intussen in een schaaltje de yoghurt met de munt.
- Breng de yoghurt op smaak met zout en peper.
- Serveer de gehaktspiesen met de yoghurtsaus.
- Lekker met pitabroodjes en een gemengde salade.
Recept voor gehaktspiesen met abrikozen en amandelen