Recept voor gemarineerde kip-courgettesalade
7 juni 2012
De gemarineerde courgette geeft ‘body’ aan de salade, en is heerlijk fris. Neem maïskipfilet of biologische kipfilet, voor extra veel smaak.
De gemarineerde courgette geeft ‘body’ aan de salade, en is heerlijk fris. Neem maïskipfilet of biologische kipfilet, voor extra veel smaak.
Maaltijdsalade voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 6 el olijfolie
- 500 g kipfilet
- 1 grote courgette
- 3 el citroensap
- 2 tenen knoflook, geperst
- 3 takjes verse oregano of 1,5 tl gedroogde oregano
- 12 zwarte olijven
- 75 g rucola of veldsla
Aan de slag!
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet op een matig vuur in 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar; zet het vuur niet te hoog want dan wordt de kip droog.
- Neem het vlees uit de pan en laat het een beetje afkoelen.
- Snijd intussen de courgette in dunne plakjes.
- Snijd de plakjes vervolgens in dunne reepjes.
- Meng in een kom de rest van de olijfolie met het citroensap, de knoflook en de oregano.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Scheur of snijd de kipfilet in reepjes en meng het vlees door de dressing in de kom.
- Voeg de courgettereepjes en zwarte olijven toe en meng alles goed.
- Zet de kipsalade tot gebruik in de koelkast.
- Haal de salade ca. 15 minuten voor het opdienen uit de koelkast en meng er de rucola of veldsla door.
- Proef de salade en voeg eventueel nog wat citroensap, zout of peper toe.
Lekker met stukjes ciabatta.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.